Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 21 November 2012

Samsung New Side By Side Refrigerator

*Sticky entry for the next 48 hours*

Assalamualaikum,

Hari ni aku nak bercerita tentang salah satu peralatan elektrik yang penting WAJIB ada di dalam rumah kita. Tak lain tak bukan iaitu peti ais..Zaman sekarang ni kalau takde peti ais susah, mana nak simpan segala bekalan barang basah seperti ikan,udang, daging, sayuran, buah-buahan, susu & segala macam benda lagi. Kalau tak ada peti ais, jangan haraplah semua benda tu akan bertahan lama kan?

Teringat lagi kenangan masa awal-awal kawin dulu, beli peti ais yang satu pintu saja sebab masa tu manalah ada duit sangat & ahli rumah pon masih belum bertambah lagi. Alhamdulillah, setelah hampir 6 tahun bersabar, kami akhirnya redha juga bahawa saiz peti ais juga perlu bertambah selaras dengan pertambahan ahli keluarga..hehehe

Pada sesiapa yang tengah mencari-cari peti ais tu, aku nak berkongsi dengan korang semua peti ais side by side terbaru daripada Samsung. Design memang moden & sesuai sangatlah bagi mereka yang isi keluarga ramai kerana peti ais ni memang besar!!

Jom baca sedikit info tentang peti ais ni :


KUALA LUMPUR, Malaysia – 14 November, 2012 – Escalating energy prices and environmental impact from home appliances are among the two major concerns of consumers today. To address these concerns, Samsung Malaysia Electronics, the global leader in digital media and digital convergence technologies introduces its new side-by-side refrigerator with Twin Cooling System™.
Samsung’s Twin Cooling System™ controls the refrigerator and freezer independently with two separate evaporators and precise electronic control. The system supplies an adequate amount of cool air to each compartment independent of the other to allow the refrigerator compartments to maintain a 43% level of humidity. Because each compartment conserves its ideal temperature, cool air does not travel through the same duct, thus eliminating the transfer of odours between the freezer and refrigerator areas.
The new side-by-side refrigerator by Samsung also encapsulates elements of energy saving with the incorporation of nine individual smart sensors to analyse environmental condition and using pattern to ensure food freshness.  The inclusion of Samsung’s Digital Inverter Compressor help to lower operation noise level up to 41 db/A, while enhancing the side-by-side refrigerator’s energy saving feature.
“Today’s modern consumers are technologically-savvy and care very much for the environment. We at Samsung took that into consideration when conceptualising our new side-by-side refrigerator. We injected Samsung’s innovative technology into the refrigerator, and added a touch of contemporary feel to the overall look to exemplify how technology and beauty could go hand-in-hand,” said by Kwon Jae Hoon, Managing Director of Samsung Malaysia Electronics Sdn. Bhd.
“As an award winning innovator in consumer electronics and home appliances, we will continue to up the ante to provide smart digital appliances that will enhance the lives of consumers,” Kwon added.



Paving its way into revolutionising smart home solutions, the new Samsung side-by-side refrigerator combines technology with beauty. It utilises a Multi Flow technology to enable cool air to flow out through multiple outlets for even cooling throughout the freezer. As a result, foods are kept chilled and better preserved.
Samsung’s side-by-side refrigerator comes with a Mini Drinks Bar that opens softly with a simple touch. Consumers can now have drinks and snacks without opening the main refrigerator door, which reduces energy consumption.
LED Interior Lighting in Samsung’s side-by-side refrigerator is strategically-placed and energy-efficient to emit less heat – an attention to detail that many consumers would appreciate, given how everyone strives to play a role towards preserving the environment.
Last but not least, Samsung’s side-by-side refrigerator is built with the style-conscious consumers in mind. Its premium image is enhanced with contemporary-looking recessed handles and hidden hinges for an overall neater design, yet minimalist in nature through its selection of high-end colours – Shiny River White or EZ Clean Steel.



Memang luas kan? Macam-macam boleh sumbat dalam ni..Kalau surirumah macam aku ni memang suka sangat bila peti ais penuh macam ni:)



Ini pula bahagian freezer (sejuk beku) di mana ianya berasingan dengan peti sejuk yang sebelah lagi so jangan risau, makanan tidak akan bercampur dengan barang basah seperti ikan so tiada masalah bau di sini



Zaman sekarang ni, suhu pon dalam digital..Takde masalah dah kalau terlampau sejuk atau tidak sejuk. Lagi satu yang paling best takde dah ketulan ais (frosting ke hape namanya) yang akan keluar memenuhi freezer jika suhu terlampau sejuk..


Tengoklah pandangan dalam peti sejuk Samsung ini..Memang besar & puas hati kan?? Kalaulah aku belum beli lagi peti ais, konpem aku rembat yang ni:P


Gambaran bila dipenuhi dengan makanan. Masih ada ruang lagi tu..Pada ibu-ibu yang menyusu & menyimpan stok EBM, elok sangatlah ada peti ais macam ni..kerlasss gitu:)



Secara jujurnya memang aku berkenan dengan design terbaru peti ais dari Samsung ni. Bukan apa, kerana aku sendiri memang menggunakan peti ais jenama Samsung juga (sama seperti gambar di bawah ini) cuma model yang kami beli adalah sedikit lama berbanding dengan model ini.




Apa yang membuatkan ianya berbeza dengan model terbaru adalah model ini mempunyai ruang storan untuk botol air yang terhad kerana terdapatnya kaunter air sejuk di luar tu. Konon-konon kalau dahaga bolehlah ambil gelas & menikmati air dari situ. Owh ya! air tu bukan automatik sentiasa ada ya, kenalah isi sendiri bila dah kering..Sekarang ni aku tak gunakan sangat sebab Haziq tu selalu je curi-curi minum air sejuk dari sini. Lepas tu mulalah batuk sana batuk sini. Yang lain-lain tu aku rasa sama je fungsi dengan peti sejuk terbaru dari Samsung ni:) Kalaulah boleh tukar dari peti lama ke peti baru, konpem aku tukar dah:P

Pada yang merancang untuk membeli peti sejuk, aku memang rekemenkan untuk beli peti sejuk jenis ini. Jimat tenaga & yang paling penting ruang storan yang luas!! Memang puas hati!! Pada yang berminat, bolehlah ke kedai Samsung berdekatan atau layari website Samsung.com/my atau terus ke akaun facebook Samsung https://www.facebook.com/samsungmalaysia

Pada Cik Anom yang bertanyakan aku ni dah jadi duta Samsung ke dalam previous entry, jawapannya tidak..Sekadar berkongsi info tentang barangan yang menarik yang kebetulan aku pon menggunakannya. Sekadar berkongsi pengalaman sendiri..Tapi kalau Samsung nak bayar pon, apa salahnya kan:P

Jangan lupa like page kedai-kedai aku di bawah:

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions
 

6 ulasan:

Nurhayati berkata...

umahku kecil.. tak bole beli fridge besar ni..huhu

yatie chomeyl berkata...

meme best peti ni..tp tu la, besar sgt...jd x tau nk isi gapo pulok ekekeke

maya amir berkata...

perghhh mmg best kalau dpt fridge tu satu ye nok..heheh..tapi kan perasan tak, bile fridge beso, makin byk barang2 jadik tak muat balik...pastu pikir nak beli lagik beso, pastu tetaplah tak muat jugak..hahaha...(akulah tu..& MIL aku..kiteorg selalu berborak psl fridge tak muat ni padahal dah beli yg beso dah tu)..kekekek

zailamohamad berkata...

Yati,

dapur rumahku kecil tapi usahakan beli peti yang besar sebab alang-alang tak muat, baik beli yang besar sajork..sekarang ko tahu kitrang letak katne, kat bawah tangga kooo..hihi Mana tahu kot2 ada rezeki lebih boleh beli rumah lain yang dapurnya lebih besar satu hari nanti..In Shaa Allah:)

Yati chomeyl,

mula2 rumah aku kosong jah peti tu, loni tak muat nak sumbat..HAHA

Maya,

A'a betul tu tapi sebenarnya kalau organize betul2 memang akan nampak teratur..sekarang ni laki aku suh buat list mana-mana makanan yang expired kena cepat2 habiskan so boleh buat ruang untk makanan baru:P

Tanpa Nama berkata...

Saya dah beli peti ais ni, hampir 2 tahun..memang best...tapi....peti ais ni kalau padankan dgn dapur yg moden baru superb..dapur aku ala ala je..kalau org g dapur ku,peti ais tu le penyerinya.kabinet jenis lama.sebb beli peti ais ni,suami slalu traveling,takda masa nk beli brg.market pun sama.makanan dlm freezer tu,saya pakai kontena,tahan sampai 1 bulan setengah tak pegi market.mmg menyengkan.masa tu,beli da offer rm 4700.skrang rm 5700..tak tahu kenapa harga mkn naik.dlm rumhku,cuma tu la satu satunya brg elektronik paling mahal.kmi brdua suami tak suka beli brg yg tak mndatangkn hasil mcm televisyen.almari hiasankh.bukn seng nk cari duit.taknak hutang hutang.sapa sapa nk peti ais mcm tu,bagi saya mmg patut ada pada setiap rumh.benda tulh paling pnting n mesin basuh..

Unknown berkata...

Samseng mudah rosak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^